عایق پشم شیشه | مزایا و معایب پشم شیشه

۱۲ بازديد

عایق پشم شیشه یکی از چندین عایق معدنی است که در صنعت به کار برده می شود. عایق پشم شیشه انعطاف پذیری بالایی دارد. پشم شیشه برای عایق بندی صوتی و حرارتی گزینه مناسب و مقرون به صرفه ای است.

مقدمه

عایق پشم شیشه نوعی عایق حرارتی پرکاربرد در صنعت و ساختمان سازی به حساب می آید. ماده اولیه این نوع عایق، الیاف شیشه است که در نهایت به صورت الیاف شبیه به هم در کنار یکدیگر قرار می گیرند. شیشه بوروسیلیکات نام علمی ماده سازنده عایق پشم شیشه است و قابل بازیافت خواهد بود. در واقع، شیشه بوروسیلیکات خود از موادی مانند ماسه سیلیس، شیشه بازیافتی و مواد تثبیت کننده ساخته می شود.

بافت پشمی عایق پشم شیشه را می توان در تمامی قسمت های ساختمان و صنعت به کار برد. این پوشش نرم و یکپارچه به پیشگیری از هدر رفتن گرما و انرژی کمک بسیاری خواهد کرد. در واقع، ویژگی کلیدی عایق پشم شیشه، کاهش سرعت انتقال حرارت در سطوح داخلی و خارجی منازل است. البته از عایق پشم شیشه در ساخت برخی از لوازم خانگی نیز استفاده می شود که منجر به افزایش کیفیت کار دستگاه و مقاومت آن ها در برابر خوردگی خواهد شد.

در این مقاله قصد داریم به بیان مزایا و معایب پشم شیشه بپردازیم. همچنین خواهیم دید که پشم شیشه نسبت به عایق های دیگری نظیر پشم سنگ چه نقطه ضعف هایی از خود نشان می دهد.

خواص عایق پشم شیشه چیست؟

عایق پشم شیشه شامل الیاف شیشه بوروسیلیکات است که به شکلی منظم در کنار یکدیگر قرار می گیرند. این بافت منسجم می تواند هر سطحی را نسبت به انتقال انرژی عایق بندی نماید. به همین دلیل کاربرد عایق پشم شیشه در عایق بندی دیوارها، سقف و کف ساختمان می تواند به کاهش مصرف انرژی و هزینه های سوخت کمک نماید.

کارایی عایق پشم شیشه به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارد نسبت به عایق های دیگر نظیر فایبرگلاس بیشتر است. از سوی دیگر کشش بالای عایق پشم شیشه و استحکام فوق العاده آن می تواند منجر به دوام بالای آن خواهد شد. همین مساله باعث می شود که عایق بندی ساختمان تا سال ها قابل استفاده باشد.

کاربرد پشم شیشه به عنوان عایق صوتی نیز از مهم ترین کاربردهای این نوع عایق به حساب می آید. در اصل، نصب عایق پشم شیشه بر روی هر سطحی، ضریب انتقال صدای سطح را کاهش داده و منجر به جذب صوت خواهد شد.

یکی از ویژگی های مهم عایق پشم شیشه سازگاری آن با محیط زیست است. در واقع، مواد اولیه پشم شیشه شامل ماسه، شن و شیشه بازیافتی می شود. به همین دلیل، به راحتی در طبیعت قابل بازیافت شده و بنابراین، سازگاری بالایی با محیط زیست خواهد داشت.

پشم شیشه در مقایسه با برخی عایق های ساختمانی دیگر، قیمت نسبتا پایین تری دارد. بنابراین، در مساحت ها و ابعاد بالا استفاده از عایق پشم شیشه مقرون به صرفه تر خواهد بود.

از ویژگی های مهم عایق پشم شیشه که منجر به کارایی بالای آن نیز شده است، سطح بالای مقاومت آن در برابر حرارت است. این نوع عایق می تواند دمای 300 درجه سانتیگراد را تحمل کند. به همین دلیل، برای عایق بندی در برابر آتش سوزی نیز می توان از این نوع عایق استفاده کرد.

انواع عایق پشم شیشه چگونه تولید می شوند؟

شن، ماسه و شیشه بازیافتی مواد اصلی هستند که در تولید عایق پشم شیشه به کار برده می شوند. برخی از خواص اصلی عایق پشم شیشه از نحوه تولید آن نشات می گیرد. برای مثال، تحمل پشم شیشه تا دمای 300 درجه سانتیگراد تا حد زیادی از روش تولید آن ناشی می شود. در ادامه به فرایند تولید عایق پشم شیشه خواهیم پرداخت.

تولید عایق پشم شیشه ؛ آماده سازی مواد اولیه

در مرحله اول لازم است تمامی مواد اولیه شامل ماسه، شن، خاکستر سودا، شیشه بازیافتی و سنگ آهک در یک سیلو جمع آوری و نگهداری شوند. این مواد باید با درصدهای خاصی درون این محفظه ها قرار بگیرند. بنابراین، قبل از هر چیز باید از مراحل توزین و مخلوط کردن بگذرند. این مواد در نهایت باید وارد کوره مخصوص شده و حرارت ببینند.

تولید عایق پشم شیشه ؛ ذوب مواد اولیه

تمامی موادی که در مرحله قبل توزین و مخلوط شده اند، در این مرحله باید در یک کوره گازی الکتریکی ذوب شوند. دمای کوره باید به بیش از 1400 درجه سانتیگراد برسد.

تولید عایق پشم شیشه ؛ فیبرسازی یا تولید الیاف

مواد ذوب شده در مرحله قبل باید به شکل الیاف در آیند. در نتیجه، لازم است این مواد به یک محفظه چرخان وارد شده و تحت نیروی گریز از مرکز قرار گیرند. در اثر چرخش انجام شده، مواد به صورت الیاف از حفره های کوچک دستگاه خارج شده و به الیاف تبدیل می گردند. الیاف یاد شده باید به کمک چسب های مخصوص به یکدیگر بچسبند. لایه به دست آمده که اصطلاحا پتو نامیده می شود، باید به یک ضخامت استاندارد برسد.

تولید عایق پشم شیشه ؛ فشرده سازی الیاف

الیاف آغشته به چسب به یک کوره پخت وارد می شوند. این پتوها باید به ضخامت های مشخصی برسند. از آن جا که پشم شیشه دارای ضخامت های مختلفی است، بنابراین تعیین ضخامت هر لایه از عایق پشم شیشه توسط کارشناسان انجام می گیرد.

تولید عایق پشم شیشه ؛ برش لایه های عایق

پس از آن که لایه های عایق پشم شیشه به ضخامت مورد نظر رسید، حال وقت آن است که پتوهای تولید شده برش بخورند. گاهی ممکن است در مرحله برش لایه های عایق پشم شیشه، اضافه هایی حاصل شود. برای پیشگیری از هدر رفتن منابع، این ضایعات به چرخه بازیافت وارد می گردند.

لایه های برش خورده در آخر باید به صورت رول شده در آمده و در انبار ذخیره شوند. گاهی نیز ممکن است تا 36 لایه روی هم فشرده شده و در نهایت یک پالت با ضخامت مشخص تولید کنند.

انواع کاربرد پشم شیشه کدام اند؟

عایق پشم شیشه انعطاف پذیری بالایی دارد و در نتیجه در صنایع مختلفی می توان از آن استفاده نمود. برخی از مهم ترین کاربردهای عایق پشم شیشه عبارت اند از:

  • عایق بندی ساختمان در دیوار، کف و سقف
  • عایق بندی صنعتی و حرارتی در صنایع مختلف
  • عایق بندی خودرو
  • عایق بندی اسکلت فلزی ساختمان ها و سازه های عمرانی

عایق پشم شیشه چه تفاوت هایی با عایق پشم سنگ دارد؟

امروزه استفاده از عایق های ساختمانی بسیار گسترده شده است. در این بین، عایق پشم شیشه و عایق پشم سنگ از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. با این حال، این دو عایق نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند که باعث می شود در هر جایگاه استفاده از یکی از آن ها بهتر از دیگری باشد. در ادامه برخی از ویژگی های مهم عایق پشم شیشه را با عایق پشم سنگ مقایسه خواهیم کرد.

مقدار R-Value دو عایق

فاکتور R-Value پارامتری است که قدرت عایق را در انتقال حرارت از یک سوی سطح به سوی دیگر آن اندازه گیری می کند. هر چه مقدار R-Value زیادتر باشد، قدرت عایق در عایق بندی حرارتی محیط بیشتر خواهد بود. بهتر است بدانید که عایق پشم سنگ نسبت به عایق پشم شیشه مقدار R-Value بزرگتری دارند. در نتیجه، عایق بندی با پشم سنگ نتیجه بهتری خواهد داشت.

مقاومت فشاری دو عایق

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که برای انتخاب عایق های یک ساختمان باید به آن توجه نمود، مقاومت فشاری عایق است. گاهی ممکن است یک سازه تحت تاثیر بارگذاری با وزن زیاد قرار گیرد. در چنین شرایطی عایق بندی ساختمان باید به گونه ای باشد که از فشار وارده، کمترین تاثیر را بپذیرد. مقاومت فشاری پشم سنگ (200 کیلوگرم بر مترمکعب) نسبت به عایق پشم شیشه (110 کیلوگرم بر مترمکعب) بسیار بالاتر است. به همین دلیل، برای عایق بندی ساختمان های یاد شده بهتر است از عایق پشم سنگ استفاده شود.

مقاومت در برابر انتقال صوت

عایق پشم شیشه و عایق پشم سنگ هر دو در برابر انتقال صوت مقاوم هستند. اما نکته ای که وجود دارد چگالی بالاتر پشم سنگ نسبت به عایق پشم شیشه است. همین مساله باعث می شود تا حجم صدای انتقال یافته بین محیط ها کاهش پیدا کند.

مقاومت عایق پشم شیشه و پشم سنگ در مقابل آتش

عایق پشم شیشه و پشم سنگ برای عایق بندی ضدحریق بسیار مفید عمل می کنند. اما پشم سنگ نسبت به عایق پشم شیشه قدرت بیشتری برای مقابله با آتش سوزی دارد. علت این مساله ضخامت بالای پشم سنگ نسبت به عایق های پشم شیشه است.

به طور کلی، برای اینکه یک عایق بتواند در مقابل آتش سوزی مقاومت نشان دهد باید چگالی بالاتر از 120 کیلوگرم بر مترمکعب داشته باشد. برای تامین عایق ضدحریق با این چگالی استفاده از عایق پشم سنگ مقرون به صرفه تر خواهد بود. زیرا عایق پشم سنگ حتی در چگالی های کم نیز نمی سوزد و می تواند قابلیت بالایی در پیشگیری از انتقال آتش از خود نشان دهد. در هر حال، بهترین راه برای جلوگیری از انتقال آتش در قسمت های مختلف یک ساختمان استفاده از عایق پشم سنگ است.

کاربرد انواع این عایق ها در دماهای بالا

در بحث عایق بندی ساختمان باید از ماده ای استفاده کرد که بتواند دماهای بالا را نیز تحمل کند. این موضوع باعث می شود تا عایق یاد شده در برابر افزایش دماهای بالا، خواص خود را حفظ نماید. ناگفته نماند که عایق های معدنی همگی می توانند در برابر آتش از خود مقاومت نشان دهند. با این حال، عایق پشم سنگ نسبت به عایق پشم شیشه دماهای بالاتری را تحمل خواهد کرد.

عایق پشم شیشه تا 400 درجه سانتیگراد و عایق پشم سنگ تا 700 درجه سانتیگراد را می توانند بدون افت عملکرد تحمل نمایند. به همین دلیل در اکثر صنایع و کارخانه های با دمای بالا، عایق پشم سنگ بهترین عایق به حساب می آید.

مقاومت در برابر جذب آب

ویژگی دیگر عایق های معدنی به جذب آب آن ها مربوط می شود. در واقع، عایق پشم سنگ و عایق پشم شیشه در اثر جذب آب صدمه نمی بینند؛ اما قطرات آب می توانند فضاهای خالی بین الیاف را اشغال کنند. این مساله در عملکرد انتقال حرارت الیاف معدنی پشم سنگ و پشم شیشه می تواند اختلال ایجاد نماید.

برای عایق پشم شیشه و پشم سنگ هر چه ضخامت و چگالی لایه های عایق کمتر باشد، نفوذ آب در بین حفره ها و فضاهای خالی بیشتر خواهد شد. در مواردی که لازم است از عایق های با ضخامت کم استفاده شود، می توان از عایق هایی استفاده کرد که با سیلیکون بهینه سازی می شوند. به این ترتیب، مقاومت الیاف معدنی با استفاده از یک ماده ضد آب افزایش پیدا می کند.

مقاومت در برابر رطوبت برای عایق پشم شیشه و پشم سنگ

مقاومت عایق پشم شیشه در برابر رطوبت نسبت به عایق پشم سنگ کمتر است. در اصل، عایق پشم سنگ در محیط های مرطوب می تواند به راحتی از نفوذ رطوبت پیشگیری کرده و از رشد قارچ و باکتری جلوگیری نماید. این در حالی است که پشم شیشه نسبت به رطوبت مقاومتی نشان نداده و عملا با نفوذ آب عملکرد خود را از دست خواهد داد. در واقع، امکان پوسیدگی عایق پشم شیشه در محیط های مرطوب و رشد کپک ها وجود دارد.

طریقه نصب عایق پشم شیشه

نصب عایق پشم شیشه باید توسط افراد متخصص انجام گیرد. در مقایسه پشم سنگ با عایق پشم شیشه از نظر طریقه نصب باید گفت که پشم سنگ راحت تر از پشم شیشه نصب خواهد شد. البته عایق پشم شیشه انعطاف پذیری بیشتری دارد و بنابراین در محیط های با شکل هندسی نامشخص راحت تر نصب می شود. با این حال، حساسیت ناشی از عایق پشم شیشه در هنگام نصب می تواند برای افراد نصب کننده آزار دهنده باشد.

کیفیت بسته بندی عایق پشم شیشه و پشم سنگ

ضخامت عایق پشم شیشه با اعمال فشار می تواند کمتر شده و به راحتی رول گردد. این در حالی است که عایق پشم سنگ به دلیل ویژگی های ساختاری نمی تواند فشرده و بسته بندی شود. بنابراین، از نظر حمل و نقل می توان گفت که عایق پشم شیشه راحتی بیشتری خواهد داشت.

هزینه عایق پشم شیشه و پشم سنگ

برای افرادی که قرار است با صرف بودجه محدود به عایق بندی یک ساختمان یا سازه

بپردازند، عایق پشم شیشه مناسب تر است. البته در کنار این مزیت باید معایب و مزایای آن را نیز در نظر گرفت. کیفیت عایق پشم سنگ به اندازه ای است که کارفرما با صرف کمی هزینه بیشتر می تواند بهترین عملکرد را دریافت نماید. در هر حال یک عایق بندی مناسب در برابر انتقال انرژی و حرارت می تواند صرفه جویی های به مراتب بیشتری را برای کارفرما در پی داشته باشد. همچنین، کیفیت ساختاری عایق پشم سنگ نسبت به عایق پشم شیشه به گونه ای است که تا سالیان دراز نیازی به ترمیم و جایگزینی ندارد.

فروش پشم سنگ

فروش پشم سنگ با قیمت عالی از کارخانه پشم سنگ در اصفهان تولیدکننده انواع عایق های صوتی و حرارتی از قبیل پشم سنگ فنوفلت،فنوپانل، ایزوترم، ایزوبلانکت و ایزوپایپ

برای خرید پشم سنگ با کیفیت و قیمت تخفیف دار به شماره تماس 09138699984 تماس بگیرید ارسال به سراسر ایران

مزایا و کاربردهای الیاف سرامیکی

۸ بازديد

الیاف سرامیکی از پرکاربردترین الیافی هستند که در ساخت عایق های حرارتی به کار می روند. عمده کاربرد الیاف سرامیکی در صنایع نساجی، خودروسازی و هوافضا است. انتخاب روش ساخت الیاف سرامیکی بر اساس نوع عایق تولیدی خواهد بود.

مقدمه

الیاف سرامیکی یکی از انواع الیاف معدنی به حساب می آید که در صنعت برای ساخت عایق های حرارتی مختلف تولید می شوند. در واقع، الیاف سرامیکی نیز مانند الیاف شیشه ای، کربنی و فلزی از الیاف معدنی به حساب می آید. عمده کاربرد الیاف معدنی سرامیکی در صنعت نساجی است. البته این الیاف در صنایع هوافضا و خودروسازی نیز کاربردهای ویژه ای دارند. الیاف سرامیکی رشته های ظریف و کوچکی دارند که گاهی با عنوان پشم نسوز یا پشم سرامیک هم شناخته می شوند.

ماده سازنده پشم سرامیک موادی نظیر آلومینوسیلیکات است که خلوص بالایی دارد. بافت رشته ای پشم سرامیک در برابر حرارت مقاوم است و از انتقال حرارت و صوت نیز جلوگیری می کند. الیاف سرامیکی توانایی تحمل افزایش دما تا 1260 درجه سانتی گراد را دارند. به همین دلیل می توانند برای ساخت پارچه های نسوز و عایق های سبک الکتریکی، پتوهای محافظ و فیلترهای دمای بالا مورد استفاده قرار گیرند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی الیاف سرامیکی، مزایا و کاربردهای آن ها بپردازیم. آگاهی در مورد خواص الیاف سرامیکی می تواند دیدگاه بهتری درباره اهمیت استفاده از آن ها به ما بدهد.

الیاف سرامیکی

الیاف سرامیکی چیست؟

الیاف سرامیکی، پشم سرامیکی یا پشم نسوز عبارت است از رشته هایی با سطح مقطع بسیار کوچک و طول زیاد که می توانند با هندسه های مختلفی تولید شوند. در واقع، الیاف سرامیکی ممکن است به شکل فله یا به صورت هندسه های مشخص در بازار یافت شوند. اما جالب است بدانید الیاف سرامیکی فله ای با الیافی که شکل مشخصی دارند، خواصی کاملا متفاوتی خواهند داشت.

به الیاف سرامیکی، پشم سرامیک یا پشم نسوز نیز گفته می شود که عمدتا در صنایع نساجی به کار می روند. پشم سرامیکی، الیاف بسیار مستحکمی دارد که در برابر حرارت و آسیب های شیمیایی به خوبی مقاومت می کنند. کاربرد الیاف سرامیکی عمدتا به صورت پارچه های الیافی و یا به صورت رشته های کوتاه و بلند است.

الیاف سرامیک نسوز از سال 1940 با دیدگاه تجاری تولید شدند و در نیم قرن اخیر کاربردهای وسیعی در صنعت پیدا کرده اند. اهمیت کاربردی این نوع عایق پشم معدنی، مقاومت در دمای بالا است که باعث می شود کاربردهای صنعتی وسیعی داشته باشد.

برای حمل ساده تر و بهتر پشم سرامیک، تعداد پانصد تا ده هزار عدد از رشته های منفرد پشم سرامیک را در کنار یکدیگر قرار می دهند. این نوع دسته ها "ردیف" نامیده می شوند که کاملا انعطاف پذیر بوده و در نهایت باعث می شوند تا بتوان اشکال مختلف فیبری را نیز تولید نمود.

برای ساخت الیاف سرامیکی لازم است مقدار مساوی سیلیس و آلومینا با یکدیگر ترکیب می شوند. رنگ الیاف نسوز سرامیکی معمولا بین کرم تا سفید متغیر است. خواص ویژه الیاف سرامیکی باعث شده تا بتوان از آن ها در موارد مهم زیر استفاده کرد:

  • ساخت توربین های گازی، هوانوردی و زمینی
  • ساخت مبدل های حرارتی
  • دیواره های محصور برای راکتورهای همجوشی
  • ساخت فیلترهای شمعی برای فیلتراسیون گاز با دمای بالا

عایق الیاف سرامیکی

انواع الیاف سرامیکی کدام اند؟

در یک دسته بندی کلی می توان الیاف سرامیکی را به دو گروه تقسیم بندی کرد:

  • الیاف سرامیکی اکسیدی
  • الیاف سرامیکی غیر اکسیدی

هر یک از این دسته ها دارای زیر مجموعه هایی هستند که در جای خود بسیار مفید عمل می کنند. در ادامه مطالبی در این باره بیان می کنیم.

الیاف سرامیکی ؛ الیاف سرامیکی اکسیدی

الیاف سرامیکی اکسیدی به صورت رشته های کوتاه و بلند تولید می گردند. در ساخت این الیاف عمدتا از آلومینا و آلومینا-سیلیکا استفاده می شود. علت این موضوع، مقاومت بی نظیر مواد یاد شده در برابر دماهای بسیار بالا است.

الیاف سرامیکی اکسیدی برای عایق بندی و همچنین به عنوان ماده تقویت کننده به کار می روند. از جمله الیاف سرامیکی که در گروه الیاف اکسید سرامیکی قرار می گیرند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیلیس (SiO2)
  • مولایت (2SiO3)
  • آلومینا (Al2O3)
  • زیرکونیا (ZrO2)

هر یک از این مواد دارای خواص ویژه ای هستند که برای ساخت انواع الیاف سرامیکی به کار می روند. در ادامه به نمونه هایی از الیاف سرامیکی اکسیدی اشاره خواهیم کرد.

الیاف ساخته شده از آلومینا

الیافی که بر مبنای آلومینا تولید می شوند از رایج ترین الیاف سرامیکی به حساب می آیند. مقاومت حرارتی، مکانیکی و الکتریکی از خواص اصلی و منحصربفرد این الیاف و عایق های ساخته شده از آن ها به حساب می آید. از ویژگی های فوق العاده دیگر این نوع عایق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام زیاد در دماهای خیلی بالا
  • مقاومت زیاد در برابر شوک های حرارتی و خزش بالا
  • قدرت پایداری بالا در ابعاد
  • دارای ضریب انبساط حرارتی پایین
  • دارای خواص دی الکتریک (عایق بودن) خوب

کاربرد دیگر پشم نسوز ساخته شده از آلومینا، استفاده به عنوان تقویت کننده های ساختاری است. این کاربرد الیاف سرامیکی اکسیدی عمدتا در کامپوزیت های فلزی، سرامیکی و پلیمری است. تاثیر این ماده را می توان در افزایش استحکام، سفت و قوی تر شدن این کامپوزیت ها مشاهده نمود. همین مساله باعث می شود تا تحمل کامپوزیت های تولید شده از الیاف سرامیکی در مقایسه با فلزات افزایش پیدا کند. این یعنی توانایی آن ها در برابر تحمل بار و دماهای خیلی بالا تقویت خواهد شد.

الیاف نکستل (Nextel)

الیاف سرامیکی نکستل از الیاف کامپوزیت اکسید پیوسته تولید می شوند. این الیاف در ابتدا ریسیده و سپس خشک خواهند شد. در نهایت به مرحله زینتر وارد می شوند که باید در دماهای بالا انجام گیرد. الیاف نکستل برای کاربردهای ساختاری باربر در ماتریس های فلزی، سرامیکی و پلیمری مناسب هستند.

در تولید الیاف نکستل، از دو ماده اکسید آلومینا و آلومینا / مولایت استفاده می شود. الیاف سرامیکی نوع اول را الیاف نکستل 610 و الیاف نوع دوم را 720 می گویند. الیاف سرامیکی نکستل 610 پایداری بیشتری در دمای اتاق از خود نشان می دهند.

الیاف سرامیکی نکستل 650

نوع دیگری از الیاف سرامیکی اکسیدی را الیاف نکستل 650 می گویند که برای تقویت کنندگی کامپوزیت در دماهای بالا به کار می روند. مبنای ساخت الیاف نکستل 650 فازهای آلومینا و زیرکونیای مکعبی است.

الیاف سرامیکی ؛ الیاف سرامیکی غیر اکسیدی

الیاف سرامیکی غیر اکسیدی دارای نقطه ذوب بالایی هستند و در برابر چگالش، مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. به همین دلیل، تولید این نوع الیاف دشوار است. اصلی ترین نقطه ضعف در تولید این نوع الیاف، مقاومت در برابر اکسیداسیون خواهد بود.

الیاف سرامیکی غیر اکسیدی با سطح مقطع های کوچک یا بزرگ ساخته می شوند. تاکنون تحقیقات زیادی در زمینه پایداری مکانیکی، ریزساختارها و پردازش الیاف سرامیکی غیر اکسیدی انجام گرفته است. در ادامه به چند مورد از انواع الیاف سرامیکی غیر اکسیدی اشاره خواهیم کرد.

الیاف سرامیکی غیر اکسیدی بر پایه کاربید سیلیکون

کاربید سیلیکون ماده ای مقاوم و مستحکم با مدول و پایداری حرارتی بالا است. این ماده به طور خاص، در برابر اکسیداسیون در دماهای بالا از خود مقاومت نشان می دهد. یکی از مهم ترین ویژگی های منحصر بفرد پشم سرامیکی مبتنی بر کاربید سیلیکون، خواص مکانیکی فشاری و کششی فوق العاده است. به همین دلیل، این الیاف برای استفاده در قسمت داغ موتورهایی که برای تولید نیرو به کار برده می شوند، مناسب خواهند بود.

الیاف سرامیکی غیر اکسیدی بر پایه بور

الیاف سرامیکی بر پایه بور بر روی یک بستر ریز تنگستن یا کربن پوشش داده می شوند. قطر این نوع از پشم سرامیکی در حدود 100 میکرومتر است و با چگالی 2.6 گرم بر سانتی متر مکعب تولید می گردند. استحکام کششی الیاف سرامیکی ساخته شده از بور در حدود 3 تا 4 گیگا پاسکال است و مدول یانگ آن به مقدار 380 تا 400 گیگا پاسکال اندازه گیری می شود. این الیاف با نقطه جوش بالایی که دارند (حدود 2040 درجه سانتی گراد) برای کاربردهای با دمای بالا بسیار مناسب هستند. برخی از مهم ترین کاربردهای پشم نسوز غیر اکسیدی مبتنی بر بور به دلیل خواص مکانیکی عالی و چگالی کم، عبارت اند از:

  • صنایع هوایی نظامی
  • ساخت شاتل های فضایی
  • طراحی و ساخت تجهیزات ورزشی نظیر راکت تنیس، شفت، گلف و قاب دوچرخه

الیاف سرامیکی غیر اکسیدی دیگر

از جمله الیاف سرامیکی غیر اکسیدی دیگر می توان به الیاف سرامیکی مصنوعی سیلیکون اکسی نیترید اشاره کرد. همچنین، برخی الیاف دیگر نظیر الیاف سرامیکی مبتنی بر SiCN و الیافی که بر پایه Si-Al-O-N هستند نیز در این گروه قرار می گیرند.

مرسوم ترین روش های ساخت الیاف سرامیکی کدام اند؟

انواع الیاف سرامیکی با روش های مختلفی تولید می شوند. این روش ها بر اساس ماده به کار برده شده و طول رشته های پشم سرامیکی انتخاب می شوند. از مرسوم ترین روش های تولید پشم سرامیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تکنیک CVD
  • روش چرخش دوغاب
  • روش ترکیب شیمیایی
  • روش پردازش پلیمری پر سرامیک
  • روش تولید الیاف تک کریستال

هر یک از روش های یاد شده برای تولید گروه خاصی از پشم سرامیک به کار برده می شوند. در واقع، برای تولید الیاف سرامیکی اکسیدی و غیر اکسیدی از روش های مجزا استفاده خواهد شد.

ویژگی محصولات نساجی ساخته شده با الیاف سرامیکی چیست؟

الیاف سرامیکی در تولید محصولات نساجی کاربرد وسیعی دارند. پارچه ها و محصولات نساجی ساخته شده از این الیاف، خواص منحصر بفردی دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • مقاومت خوب در برابر روغن ها
  • مقاومت خوب در برابر مواد شیمیایی
  • مقاومت خوب در برابر حلال ها
  • جلوگیری از انتقال آتش
  • مقاوم در برابر حرارت به طوری که می تواند تا دمای 1260 درجه سانتی گراد را تحمل کند
  • مقاومت بالا در برابر سایش
  • پایداری دمای بالا
  • مقاومت در برابر شوک حرارتی عالی
  • ثبات ابعادی خوب
  • چگالی کم
  • غیر قابل احتراق
  • انعطاف پذیری خوب
  • نقطه ذوب 1790 درجه سانتی گراد

کاربرد انواع الیاف سرامیکی اکسیدی و غیر اکسیدی چیست؟

الیاف سرامیکی اکسیدی و غیر اکسیدی کاربردهای گسترده ای در صنعت دارند. یکی از مهم ترین کاربردهای این الیاف، استفاده در تولید انواع کامپوزیت ها است. در واقع، پشم سرامیکی به دلیل تحمل حرارتی بالا و مقاومتی که در برابر خوردگی از خود نشان می دهند، جایگزین مناسبی برای فلزات در دماهای بالا هستند. چگالی پایین و سبک بودن پشم سرامیکی دلیل دیگری است که می تواند آن را گزینه مناسبی برای صنایع مختلف کند.

مصارف کامپوزیت ساخته شده از الیاف سرامیکی در صنعت

انواع الیاف سرامیکی اکسیدی و غیر اکسیدی خواص فوق العاده ای دارند که از جمله آن ها می توان به مدول الاستیک بالا و مقاومت در برابر دماهای بالا اشاره کرد. همین مساله باعث شده تا بتوان کامپوزیت های با کیفیتی را از آن ها تولید کرده و جایگزین انواع فلزها در صنعت نمود.

کاربرد اصلی کامپوزیت ها در صنایع هوافضا، خودروسازی و ساخت تجهیزات ضد حرارت است. از مهم ترین کاربردهای پشم نسوز سرامیکی در صنعت که به واسطه تولید کامپوزیت اجرایی می شوند، عبارت اند از:

  • ساخت اجزای موتور هواپیما برای عملکردهای مختلف (احتراق توربین، کمپرسور و نازل اگزوز)
  • برای طراحی و ساخت عناصر توربین خودرو و گاز
  • ساخت انواع موشک های هوافضا
  • طراحی و ساخت مبدل های حرارتی
  • ساخت انواع فیلترهای صنعتی در دمای بالا
  • تولید نازل های موشک
  • ساخت انواع واشر
  • ساخت عایق های بسته بندی
  • طراحی و تولید الیاف مناسب برای جلیقه بالستیک، ژاکت و جلیقه ضدگلوله
  • استفاده از الیاف سرامیکی با کیفیت بالا در تولید قاب ساعت
  • ساخت انواع درزگیر و آستر درب با دمای بالا مخصوصا برای کوره ها
  • تولید انواع پرده های ایمنی در سالن ها
  • تولید پوشش و محافظ کابل
  • ساخت سیستم های فیلتراسیون با دمای بالا

استفاده از الیاف سرامیکی در صنایع خودروسازی

از الیاف سرامیکی در ساخت قطعات و قسمت های مختلف خودرو نیز استفاده می شود. برخی از مهم ترین اجزای خودرو که به کمک پشم سرامیکی اکسیدی و یا غیر اکسیدی ساخته می شوند عبارت اند از:

  • عایق کاری مبدل های کاتالیزوری
  • تولید لنت ترمز
  • تولید کیسه هوا (ایربگ)
  • ساخت روکش کلاچ
  • کنترل کمربند ایمنی

استفاده از الیاف سرامیکی در صنایع مختلف

یکی از کاربردهای مهم عای الیاف سرامیکی استفاده از آن ها در صنعت هوافضا است. معمولا کاشی های شاتل های فضایی و سپرهای حرارتی در فضاپیماها و هواپیماها از پشم نسوز سرامیکی ساخته می شوند.

صنعت نساجی نیز یکی از اصلی ترین صنایع هدف الیاف معدنی سرامیکی است. نخ های تولید شده با الیاف سرامیکی به کمک تفلون روکش می شوند. این کار باعث می شود تا نخ های خیاطی بر روی پارچه های سرامیکی قابل استفاده باشند. هر نوع عایق الکتریکی در دمای بالا نیز با پشم نسوز سرامیکی قابل طراحی و تولید است. درب های ضد حریق، پرده آتش نشانی، پتوی ضد حریق و پوشش های عایق از جمله این موارد محسوب می شوند.

در ساخت ابزار و لوازم آشپزخانه نظیر سرخ کن ها، توستر، اجاق های خود تمیز شونده و دیگ های بخار نیز از الیاف سرامیکی به عنوان عایق استفاده شده است.

فروش پشم سنگ

فروش پشم سنگ با قیمت عالی از کارخانه پشم سنگ در اصفهان تولیدکننده انواع عایق های صوتی و حرارتی از قبیل پشم سنگ فنوفلت،فنوپانل، ایزوترم، ایزوبلانکت و ایزوپایپ

برای خرید پشم سنگ با کیفیت و قیمت تخفیف دار به شماره تماس 09138699984 تماس بگیرید ارسال به سراسر ایران